Yoast SEO handleiding en best practice gids 2021.

Yoast: het klinkt misschien als een ontbijt (krijgt iemand anders ‘yoghurt op toast’ vibes? Nee … alleen ik dan), maar het is eigenlijk een handige SEO-tool voor WordPress-websites.

Veel website beheerders zullen bekend zijn met de Yoast-plug-in als een manier om een metatitel en metabeschrijving aan hun pagina’s toe te voegen. Maar wist je dat het zoveel meer kan dan dat? Ons team heeft deze handige gids gemaakt met de beste functies en onze aanbevolen werkwijzen om het meeste uit uw Yoast SEO-plug-in te halen.

Wat is Yoast SEO?

Yoast is een WordPress-plug-in die helpt bij het optimaliseren van websites voor zoekmachines. Deze plug-in heeft veel functies die het SEO-optimalisatieproces van de website van elk bedrijf kunnen vereenvoudigen.

8 tips voor Yoast SEO.

Zoals u wellicht weet, en als u dat niet doet, maak u geen zorgen, we leggen het wel even uit! WordPress heeft nu twee opties om te bewerken: Classic Editor en Block Editor. U kunt ervoor kiezen om van de ene naar de andere over te schakelen, maar we hebben hieronder onze aanbevelingen voor beide gegeven.

Zonder verder oponthoud, hier zijn onze beste tips om de Yoast SEO-plug-in ten volle te gebruiken.

 • Installeer Yoast SEO in WordPress
 • Hulp bij pagina-optimalisatie
 • Los SEO-problemen op via zoekopmaak
 • Geen indexpagina’s
 • Stel uw media en taxonomieën in
 • Voorkom dubbele inhoudsproblemen
 • Stel breadcrumbs in
 • Begrijp uw RSS-feedinstellingen
 • Optimaliseer uw website verder met Yoast SEO

1. Installeer Yoast SEO in WordPress.

De configuratiewizard is een functie die helpt bij het instellen van de plug-in. Het past bij de behoeften van een specifieke site en zorgt ervoor dat de configuratie up-to-date is. U vindt het op het tabblad ‘Dashboard’. In ‘Dashboard’ kunt u ook controleren op mogelijke problemen en allerlei soorten meldingen bekijken, zoals versie-updates.

Yoast seo Redfoxmedia

2. Hulp bij pagina-optimalisatie.

Er zijn een aantal functies in de plug-in die feedback en suggesties geven over hoe SEO-vriendelijk de pagina-inhoud is.

Klassieke editor: u kunt de opties in- en uitschakelen volgens uw behoeften. Hier is onze aanbevolen configuratie en de redenering erachter.

Yoast seo redfoxmedia

 • SEO-analyse: dit geeft feedback over de staat van optimalisatie van de inhoud, zodat deze kan rangschikken voor de gewenste sleutelzin / trefwoorden. Het wijst ook op elementen die niet direct verband houden met de sleutelzin, zoals interne koppelingsmogelijkheden.
 • Leesbaarheidsanalyse: Dit geeft feedback over elementen zoals lengte, tijd en gebruik van zinnen, koppen, tussenkopjes, etc., om te bepalen of de kopie leesbaar is. Yoast geeft aanbevelingen voor aspecten die moeten worden verbeterd.
 • Cornerstone inhoud: een pagina die wordt aangeduid als ‘Corner stone’ krijgt meer autoriteit binnen uw site, waardoor deze een betere kans krijgt om hoger te scoren en meer organisch verkeer te genereren. Met deze functie kunt u Corner stone inhoud op uw website markeren en filteren.
 • Tekstlinkteller: met deze functie kan je zien hoeveel links een bericht heeft. Het toont het aantal interne tekstlinks dat uit je bericht komt, evenals de links ernaar.
 • XML-sitemaps: XML-sitemaps worden automatisch gegenereerd door de Yoast SEO WordPress-plug-in. We denken echter dat het de moeite waard is om wat handmatig werk te doen door naar SEO> Zoekopmaak te gaan om er zeker van te zijn dat ze op hun plaats zitten en correct werken.
 • Ryte-integratie: met deze functie kunt u wekelijks controleren of uw site door zoekmachines kan worden geïndexeerd, en u krijgt een melding wanneer dit niet het geval is.
 • Beheerdersbalk menu: deze functie biedt handige links naar verschillende tools van derden voor het analyseren van pagina’s.
 • Beveiliging: deze sectie is alleen bedoeld voor redacteuren en beheerders. Het stelt gebruikers in staat om berichten uit de zoekresultaten te verwijderen of om de canonicals en de metagegevens van het schema te wijzigen.
 • Gebruikstracering: met deze functie kunnen gebruikers gegevens over uw site volgen om de plug-in te verbeteren.
 • Rest API Head Endpoint: deze functie biedt alle metagegevens die nodig zijn voor een specifieke URL, en het is vaak de enige Yoast-functie waar gebruikers regelmatig gebruik van maken.

Seo redfoxmedia

Block Editor: De Block Editor ziet er iets anders uit, maar biedt bijna dezelfde functies als de Classic Editor.

We hebben bijna gezegd, want in het Block Editor-menu vind je ook:

Focus trefwoord: de zin waarnaar u het bericht wilt rangschikken, moet in dit veld worden toegevoegd. Om te bepalen welke sleutelzinnen u moet gebruiken, moet u trefwoordonderzoek uitvoeren. Wanneer de belangrijkste sleutelzin is toegevoegd onder het tabblad SEO-analyse, kunt u de belangrijkste bevindingen krijgen over hoe u deze kan gebruiken.
SEO-analyse: zodra de sleutelzin is toegevoegd, zijn de belangrijkste bevindingen die u zult zien de positie en dichtheid van de sleutelzin in de inhoud, evenals verbeterpunten en goede resultaten.
Google-voorbeeld: het voorbeeld geeft weer hoe de site eruit zou zien in de SERP’s bij gebruik van Google en andere zoekmachines. Door het fragmentvoorbeeld te gebruiken, is het mogelijk om de titel en metabeschrijving toe te voegen.

3. Los SEO-problemen op via zoekopmaak.

Met deze functie kunt u aanpassen hoe de site eruitziet in zoekmachines. Om toegang te krijgen tot deze functie, ga naar Zoekopmaak> Algemeen.

In dit gedeelte vindt u functies voor het herschrijven van titels, het toevoegen van titelscheidingstekens en het toewijzen van de titel en beschrijving voor zowel de voorpagina als de blogpagina. We raden echter aan om ons te concentreren op:

Knowledge Graph & Schema: hiermee kunt u metagegevens op uw site weergeven. Het is bedoeld om te worden weergegeven in de Kenniskaart van Google. Daar kan u kiezen of u een organisatie of een persoon bent en dienovereenkomstig informatie en middelen kunt toevoegen.

Redfoxmedia Seo

Pro-tip: als u lokale klanten bedient, kunt u uw site optimaliseren voor uw doelgroep met de lokale SEO-plug-in.

In het gedeelte ‘Inhoudstype’ kunt u de instellingen voor berichten, pagina’s, casestudy’s, vacatures en services wijzigen. Het belangrijkste doel hier is om te bepalen of u die pagina’s in zoekresultaten wilt weergeven, en ook om SEO-instellingen voor de berichten weer te geven

4. No indexpagina’s.

Dit is een handig hulpmiddel voor niet-technische webmanagers om te voorkomen dat pagina’s in de zoekresultaten verschijnen. Dit is handig omdat u hiermee de toegang tot uw site kunt beheren, pagina voor pagina.

U moet naar Zoekopmaak> Inhoudstypen gaan. In dit gedeelte vindt u verschillende instellingen waarmee u per type kunt specificeren wat de standaardzoekweergave van uw inhoud moet zijn.

Bijv. Services – U kunt kiezen of u deze inhoud in de zoekresultaten wilt laten verschijnen en wat de beschrijving moet zijn.

5. Voorkom dubbele inhoudsproblemen

Wanneer u een blog met één auteur beheert, is het belangrijk om op de hoogte te zijn van mogelijke problemen met dubbele inhoud. Om dit te voorkomen, kunt u de auteurarchieven uitschakelen om ze om te leiden naar uw startpagina of een noindex toevoegen, volg deze, zodat deze niet in de zoekresultaten wordt weergegeven. U kunt dit ook beheren voor uw ‘Datumarchiefinstellingen.

6. Stel breadcrumbs in

Breadcrumbs redfoxmedia

Breadcrumbs spelen een belangrijke rol voor SEO, omdat ze Google in staat stellen de structuur van uw site te begrijpen en gebruikers helpen te weten waar ze zich op uw website bevinden.

Daarom is het belangrijk om ze op uw pagina’s in te schakelen en ze aan te passen met scheidingstekens, ankertekst en een voorvoegsel voor de zoekpagina.

Breadcrumbs seo redfoxmedia

8. Begrijp uw RSS-feedinstellingen

De RSS-functie voegt automatisch links toe naar uw blog en blogposts, waardoor zoekmachines uw site uiteindelijk kunnen identificeren als de oorspronkelijke inhoudsbron.

rssfeed redfoxmedia

We hopen dat deze gids je ogen heeft geholpen met de meest gebruikte functies die de Yoast SEO-plug-in biedt voor je WordPress-website. Als u meer advies nodig heeft, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. We helpen u graag uw doelen te bereiken!

Neem met ons op via ons contactformulier!