webdesign-Redfoxmedia-video

Website trends voor 2019.

Website trends komen en gaan, sommige zijn tijdloos, andere niet. Het maakt niet uit hoe we het bekijken. Het is een feit dat we op de hoogte moeten blijven van alle trends om onze klanten de beste website te bieden. Als creatief bureau proberen we elk jaar te evolueren naar wat de nieuwste trends zijn, dit stelt ons in staat om ons werk fris en actueel te houden, terwijl we tegelijkertijd blijven vasthouden aan de basisprincipes van wat een gebruiker van een website verwacht.

Dat is waarom Redfoxmedia dit artikel schrijft. We gaan een aantal van de kritieke dingen onderzoeken die uw website dit jaar nodig heeft, zodat wanneer u klaar bent, u zich niet plotseling realiseert dat u een essentieel element bent vergeten. Hier zijn enkele van onze website voorspellingen voor 2019 en later …

Dramatische typografie.

De manier waarop we Typografie gebruiken evolueert altijd. In 2019 zal er nog meer worden geëxperimenteerd met het gebruik van grote lettertypen die de pagina domineren, waardoor merken expressiever en avontuurlijker worden met welke lettertypen ze gebruiken op hun website en hoe ze deze presenteren. In 2019 zullen merken hun eigen op maat gemaakte lettertypen maken, die op maat zijn voor hun bedrijf, sites zoals Uber, Air BnB, IMB doen dit al goed.

 

 

Bronnen: Uber Air BnB

Het “gewone” doorbreken

We beginnen steeds vaker websites te zien die het gewone doorbreken, want dit jaar gaan de dagen voorbij waarin je vasthoudt aan een recht raster, alles in lijn hebt met opvulling en marges. Een andere populaire trend is om systematisch het raster te doorbreken met weinig tot geen regels.

Als ontwerper probeer ik mee te groeien met de trends en mezelf op de hoogte te houden van de nieuwste trends. Maar als ik eerlijk ben, gaan deze helemaal voorbij aan alles wat ik op school heb geleerd, met dat gezegd … Ik ben echt dol op de manier waarop sommige moderne websites dit implementeren, het is geweldig als ontwerper en als gebruiker om zoveel unieke websites te zien live gaan.

 

 

 

bron: Cornel De Vroed @corneldevroed

Illustraties.

We hebben dit een tijdje bij Redfoxmedia gedaan, maar er lijkt in de moderne tijd een effect van sneeuwbaleffect te zijn met op illustraties gebaseerde ontwerpen, waarvan er weinig tot geen afbeeldingen worden gebruikt op de hele site, maar waar illustraties in de plaats staan. Dit voegt karakter toe aan een bedrijf, zorgt ervoor dat ze zich nuchter en aanspreekbaar voelen. Een explosie van levendige kleuren kan wonderen doen voor je bedrijf.

Het laatste wat je wilt wanneer je beroep doet op je klanten, is dat je erg saai en zakelijk lijkt in de manier waarop je uzelf adverteert. Dit is waar illustraties die serieuze benadering kunnen wegnemen. Neem bijvoorbeeld onze website, de illustraties zijn erg vriendelijk, kleurrijk, vertellen je een beetje over ons als bedrijf en, nog belangrijker, zorgen ervoor dat we ons benaderbaar voelen, wat fantastisch is voor ons als bedrijf.

redfoxmedia-blog

bron: Door Leo Natsume @leonatsume

 

Op “kaart” gebaseerde ontwerpen

Kaartgebaseerde websites zullen altijd een voortdurende trend zijn bij het ontwerpen van websites, vergelijkbaar met brutalisme. Ze zijn een vereenvoudigde lay-out voor magazine websites, nieuwswebsites, portfolio’s en blogs. Ongeacht hoeveel websites door de tijd heen veranderen, sommige websites hoeven zich eenvoudigweg aan hun basislay-out te houden. Websites die dit goed presenteren zijn momenteel: Awwwards, Facebook.design, Site Inspire.

redfoxmedia-blog

bron: https://www.awwwards.com/

 

Algemene Bron: CreativeBloq