Waarom uw website voor iedereen toegankelijk moet zijn.

Een toegankelijke website is ontworpen met technologie die navigatie eenvoudiger maakt voor uw klanten. De positieve impact die het op gebruikers kan hebben, gaat veel verder dan een paar functies.

Het is 2021, wat betekent dat het tijd is om uw website toegankelijk te maken. Webtoegankelijkheid is een van de belangrijkste dingen die u kunt doen voor de online gemeenschap en uw klanten. Een toegankelijke website is ontworpen met technologie die navigatie eenvoudiger maakt voor de klanten. De positieve impact die het op gebruikers kan hebben, gaat veel verder dan een paar functies.

Toegankelijkheid is een belangrijke stap bij het bouwen van een uniek website voor de digitale gemeenschap en zal van uw website een ervaring maken waar iedereen van kan genieten. Niet alle websites zijn echter goed uitgerust om een toegankelijke ervaring te bieden voor elke persoon die hun site bezoekt. Miljoenen mensen gebruiken het internet elke dag en velen hebben toegankelijke technologie nodig om het internet net als anderen te kunnen gebruiken.

Het verbeteren van de toegankelijkheid kan een moeilijke taak lijken, maar de implementatie van deze tools en middelen is het werk meer dan waard. Voordat u begint met het bouwen van een toegankelijke website, bespreken we waarom deze essentieel is voor uw website en hoe u gemakkelijk een uniek bezoek voor elke gebruiker kunt creëren:

toegankelijkheid website Redfoxmedia

Waarom is toegankelijkheid belangrijk?

Uw website is vaak de eerste indruk die een potentiële klant van uw bedrijf kan hebben. Voor de gebruikers is het internet wellicht de meest efficiënte manier om met uw bedrijf te communiceren en de enige indruk die ze krijgen. Door uw website te verbeteren met toegankelijkheidsfuncties, wordt de klantervaring soepeler en aangenamer voor elke gebruiker die uw site bezoekt. Aan ieders behoeften voldoen is essentieel voor een unieke ervaring voor elke gebruiker.

Toegankelijkheid heeft veel verschillende aspecten, aangezien aan de behoeften van alle handicaps zo goed mogelijk moet worden voldaan. Gelukkig is het toevoegen van toegankelijkheidstools veel eenvoudiger dan u misschien denkt en heeft u waarschijnlijk zelf de mogelijkheid om de toegankelijkheid via uw webplatform te verbeteren.

Waar te beginnen met toegankelijkheid.

Het maken van een toegankelijke website is niet zo moeilijk als u zou denken, maar het is van vitaal belang dat elke gebruiker zich welkom voelt. Er zijn veel toevoegingen die u aan uw website kunt doen die in moeilijkheidsgraad variëren, maar de meeste zijn eenvoudig genoeg om snel te implementeren.

Zelfs als u niet goed thuis bent in webdesign, zijn er wijzigingen die u kunt aanbrengen om een ​​stap in de goede richting te zetten. Enkele essentiële elementen die gemakkelijk kunnen worden gemaakt, zijn bijvoorbeeld het aanpassen van kleuren om een ​​hoog contrast te hebben (dit helpt om de tekst beter leesbaar te maken) of het toevoegen van alt-tekst aan afbeeldingen en video. Hoewel dit misschien kleine veranderingen lijken, maken ze een groot verschil bij het verbeteren van de gebruikerservaring voor iedereen.

Er zijn tal van bronnen beschikbaar op internet die zijn gemaakt om ondernemers en professionals te begeleiden bij het creëren van een meer toegankelijke webervaring. Als u op zoek bent naar een compleet overzicht van toegankelijkheidsrichtlijnen, biedt het Web Accessibility Initiative een handleiding voor het bewerken van inhoud en technische elementen.

Zoals bij de meeste projecten, is het doorgaans gemakkelijker om de toegankelijkheid van uw website vanaf het begin te verbeteren, dus houd daar rekening mee wanneer u in de toekomst pagina’s maakt. Naarmate u meer vertrouwd raakt met toegankelijkheid, zal het bouwen van een webpagina die rekening houdt met inclusiviteit als een tweede natuur aanvoelen.

Kleuren Redfoxmedia

Krijg deskundige hulp.

Als u zich nog steeds onzeker voelt over uw vaardigheden op het gebied van webontwerp, verlies dan de hoop niet. Er is altijd een oplossing die u kan helpen een meer toegankelijke gebruikerservaring op te bouwen zonder dat u de ins en outs van het bouwen van websites hoeft te leren: webdesign experts. Deze professionals hebben veel ervaring met het bouwen van websites en begrijpen hoe u toegankelijkheidsfuncties kunt toevoegen, waardoor u tijd en uren aan Google-zoeken kunt besparen. Het beste gedeelte? U hoeft zich geen zorgen te maken over extra werk buiten het wervingsproces.

Het maken van een toegankelijke website lijkt misschien een overweldigende taak, maar het is belangrijk om over deze functies te beschikken, zodat alle gebruikers toegang hebben tot interactie met uw bedrijf. Of u nu zelf de taak op zich neemt of een webexpert inhuurt om ervoor te zorgen, het verbeteren van de toegankelijkheid zal leiden tot een meer inclusieve internetgemeenschap voor iedereen.

U vraagt ​​zich misschien af, waar kan ik een webexpert vinden? Wij bij Redfoxmedia kunnen u daarmee helpen. Indien u meer vragen hierbij hulp nodig hebt aarzel dan niet om ons te contacteren

Neem met ons op via ons contactformulier!