De snelheid van uw website: het mes snijdt altijd aan 2 kanten!

In tijden van crisis lijkt een investering in je website niet altijd de meest voor de hand liggende keuze. Maar nu je in tijden van Covid-19 veel meer afhankelijk bent van online resultaten, is het zeker een goede optie. Ons advies daarvoor? Verbeter de laadsnelheid van je website!

Dit heeft meteen impact op het conversiepercentage en door een snellere laadtijd kunnen je de posities in Google ook veel meer verbeteren. En dan gaat het super hard: meer verkeer gecombineerd met een hoger conversiepercentage, zorgt voor een exponentieel beter resultaat.

We laten zien hoe je jouw website kunt testen en geven we je een aantal tips.

Effect 1: Een betere gebruikerservaring

De gebruikerservaring is een veel aangenamer bij een snellere website. Een snelle website moet onder de 3,5 seconden worden geladen. Hoe hoger de laadtijd, hoe groter dat de kans is dat de koper de website verlaat. En dan mis je dus vaak inkomsten! Warenhuis Walmart onderzocht het effect van de laadtijd op conversie en kwam erachter dat bij hen elke seconde snelheidswinst het aantal conversies met 1,8% toenam!

Effect 2: hogere ranking Google

De 3,5 seconden zijn ook de Google-maatstaf, een goede laadtijd is dan ook super positief voor SEO. Google toont dan ook de resultaten, die een goede en relevante ervaring bieden voor de bezoekers. Wij bouwen de websites het liefst nog sneller, rond de 2 seconde. Dit omdat Google nu werkt op basis van mobile-first indexing, is het nog belangrijker geworden.

Je kan hier de snelheidstest doen en tips bekijken:

Doe de test + bekijk tips

Heb je een trage site? Tijd om te verbeteren!

Is de laadtijd van jouw website hoger dan 3,5 seconden? Dan is het de zeker tijd om de snelheid te optimaliseren. We zien echt verbeteringen qua online resultaat voor al onze klanten. Het zorgt voor zichtbare verbeteringen in de gebruikerservaring, het heeft meteen impact op conversies en de zoekmachines houden van snelle sites!

Meer hulp nodig?

Wil je meer weten over de snelheid van de website of wat we voor jouw website kunnen betekenen? Contacteer ons en wij helpen je zo snel mogelijk verder