6 onmisbare WordPress-plugins

 

Bijna iedereen weet dat het aantal WordPress-plugins bijna oneindig zijn. Daarom bouwt Redfoxmedia haar websites het liefst met zo weinig mogelijk plugins, omdat ze heel vaak voor een trage website en veel fouten kunnen zorgen. Ondanks dat vinden we een aantal plugins zeker de moeite om te bespreken, speciaal voor WordPress-websites. 

Advanced Custom Fields

Voor een website “leek” zegt Advanced Custom Fields misschien niet meteen iets. Dit is de basis waarop we onze custom made websites bouwen. Met deze plugin maken we in de ‘achterkant’ de juiste velden aan, die vervolgens weer ingevuld kunnen worden door de klant.

Hieronder een aantal voorbeelden van velden die de klant kan invullen:

  • Adres van uw bedrijf.
  • Verschillende “velden” voor een pagina, zoals de header-afbeelding, Verschillende knoppen, uitgelichte producten en diensten etc.
  • Logo’s van de partners van uw bedrijf.
  • Enz!

Contact Form 7 (of andere alternatieven)

Onze top plugin voor contactformulieren is Contact Form 7.  Dit omdat het een zeer eenvoudige en lichte plugin is en dus weinig impact heeft op de snelheid van uw website. Er zijn ook een paar andere alternatieven, zoals Gravity Forms, Formidable etc.

Het gebeurt ook wel eens dat onze klanten zelf veel meer met de formulieren willen doen dan alleen maar een “simpel” contactformulier. In dat geval raden we een meestal een ander alternatief aan. Deze zijn meestal wel iets ‘zwaarder’, maar zijn in het beheren (zoals nieuwe tabs aanmaken) voor de klant veel gemakkelijker.

Wist u dat Contact Form 7 al meer dan 5 miljoen keer is gedownload?

Yoast SEO

Wilt u uw website ‘SEO-proof’ maken, dan is de Yoast SEO absoluut een must. Deze plugin is gemaakt door Joost de Valk, hiervan komt ook de naam Yoast. Met de plugin kan u alle pagina’s, berichten etc analyseren op SEO. Vul uw keyword in (waarop je de pagina goed wilt laten scoren in Google) en er verschijnt een lijst met tips en opmerkingen uit. Ook kan je instellen wat er als paginatitel en meta-omschrijving in Google getoond moet worden.

Zo wordt de paginatitel en meta-omschrijving van redfoxmedia.be getoond in Google

WP Mail SMTP

Dit is een meer technische plugin, waar de beheerder van de site meestal niets mee te maken heeft. Toch is deze plugin erg belangrijk, want deze regelt dat de e-mails (en ook contactformulieren) via de website correct worden verstuurd. U kan deze plugin koppelen met onder andere Gmail, Mailgun, SendGrid en meer.

Antispam Bee

Antispam Bee is een uiterst eenvoudige anti-spam plugin om spam op uw WordPress blog te stoppen. Door gebruik te maken van een honeypot, reguliere expressie en een vertrouwde commentaarlijst is Antispam Bee vrij effectief in het blokkeren van spam.

WP-Rocket

Het versnellen van uw site is eenvoudig met WP-Rocket. WP-Rocket behandelt bijna alle aspecten van de website snelheid, inclusief pagina caching, css/js optimalisatie, html minificatie, lazy image loading, CDN, en nog veel meer.

WP-Rocket functies:

  • Pagina caching
  • Cache preloading (Dit is geweldig, gebruikt je sitemap om de cache voor te laden)
  • Browser caching
  • Google-font optimalisatie
  • Lazyload voor foto’s en video’s/iframes
  • CSS/JS/HTML minificatie & -combinatie

 

Meer weten over WordPress-plugins?

Wil je meer weten over de plugins of wat we voor jouw website kunnen betekenen? Contacteer ons en wij helpen je zo snel mogelijk verder